Dit kan niet waar zijn by Joris Luyendijk

Dit kan niet waar zijn

By Joris Luyendijk

 • Release Date: 2015-02-17
 • Genre: Literaire kritiek
Score: 4.5
4.5
From 141 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Winnaar NS Publieksprijs 2015 Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld in Londen en zijn bevindingen beschreven in 'Dit kan niet waar zijn'. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilde met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant. En hoe gevaarlijk. Want de conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En dat gebeurt allemaal met de beste bedoelingen door mensen die precies dezelfde zorgen hebben als u en ik, door mensen die de hypotheek moeten betalen en de kinderen op een goeie school wilden hebben. De scherpe blik en de onbevangen manier van vragenstellen zorgt ervoor dat Luyendijk als geen ander inzichtelijk maakt hoe we ervoor staan. And it is not pretty. In het extra hoofdstuk 'Hoe dit waar kan zijn' gaat Joris Luyendijk in op de ontvangst in Europa door lezers, pers en financiële wereld en op recente veranderingen in de financiële sector.

Reviews

 • Goed!

  5
  By Clement9mm
  Goed en helder
 • Abraham

  5
  By DarthSchoe
  Moet gelezen worden. Zelfs als het niet waar zou zijn dan is het een goed boek. Het meest beangstigende is alleen dat het waarschijnlijk wel waar is.
 • Het kan niet waar zijn

  5
  By Joris Luyendijk
  Dit boek is ontluisterend. Banken blijven een tijdbom onder onze maatschappij als zij de conclusies van dit boek blijven negeren.
 • Geniaal

  5
  By MTW64
  Zelden een boek gelezen dat zo ontluisterend is als deze. Zeker het lezen waard.
 • Geweldig geschreven, duidelijk en helder

  5
  By Marije
  Een bijzonder goed geschreven boek, het is niet alleen erg helder en duidelijk maar ook nog eens zo geschreven dat het makkelijk leest. Ik had geen idee van deze wereld, het is een eye-opener. Ik hoop dat de politici het ook lezen!

keyboard_arrow_up