Het achtste leven by Nino Haratischwili

Het achtste leven

By Nino Haratischwili

 • Release Date: 2016-12-24
 • Genre: Historisch
Score: 5
5
From 6 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

‘Het achtste leven (voor Brilka)’ van Nino Haratischwili is een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, en ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw.

Reviews

 • Adembenemend

  5
  By ErnestoGH
  En weer een boek dat je meesleept en onderdompelt in de geschiedenis van een eeuw. Geweldig geschreven, geen zwakke momenten, pakkende mensen en een vrouw die wellicht ooit wordt wie ze is.
 • Het achtste leven

  5
  By Jan Jekerdal
  Dit is geen roman Geen geschiedenis. Het is een epos Wat n prachtige taal. Woorden die dansen. Zinnen die van al die woorden een meeslepend ballet maken. Lees. Laat je meeslepen. Onderdompelen. In vervoering brengen. Maar vooral: lees. Jan van B. Monnickendam

keyboard_arrow_up