Een klein leven by Hanya Yanagihara

Een klein leven

By Hanya Yanagihara

 • Release Date: 2016-04-19
 • Genre: Literair
Score: 5
5
From 63 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

WINNAAR KIRKUS REVIEWS BOOK PRIZE

SHORTLIST MAN BOOKER PRIZE: 'Een exceptioneel verhaal over wreedheid en de kracht van vriendschap.'

SHORTLIST NATIONAL BOOK AWARD: 'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.'

Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.

'Prachtig van stijl [...] een aangrijpend verhaal. Ze trekt je, of je nu wilt of niet, beetje bij beetje een duistere wereld in en laat je aan het eind achter met op je netvlies onuitwisbare beelden van goed en kwaad.' Trouw

'Een fascinerende leeservaring, ook op niveaus waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het huilen hoort erbij. De Groene Amsterdammer

Hanya Yanagihara groeide op in Hawaii en Texas. Ze werkt bij The New York Times Magazine en debuteerde met Notities uit de jungle. Een klein leven betekende haar wereldwijde doorbraak als schrijver en werd een bestseller in Engeland en de Verenigde Staten.

Reviews

 • Walgelijk (&) goed

  4
  By Lotje-11
  Briljant geschreven, moest blijven lezen. Veel gelezen wat ik nooit had willen lezen en wat me nog lang blijft achtervolgen.
 • Prachtig, ontroerend boek

  5
  By Claudia Schiffer
  Ik heb dit boek uitgelezen met tranen in mijn ogen. Uit dit boek straalt alleen maar vriendschap uit, dat wordt overschaduwd door het (verkeerde) beeld dat iemand van zijn eigen heeft. Als vrienden kun je dit beeld niet aanpassen of wijzigen, dat maakt dit verhaal zo aangrijpend!

keyboard_arrow_up